Anarchien

OVER ANARCHIEN

Al vroeg in haar leven ontdekte Anarchien haar liefde voor spelen met taal, voor verwoorden van wat onbeschrijflijk lijkt. Nog steeds geniet ze ervan ingewikkelde concepten ‘terug te brengen’ tot iets wat voor ieder invoelbaar is.

Ze studeerde filosofie aan de universiteit voor denkers en doeners, alwaar ze haar fascinatie ontdekte voor de vragen die wij in ons dagelijks doen & laten ongemerkt al beantwoord hebben. Zij zet deze aannames weer om in een vraag, een uitnodiging om je daar opnieuw toe te verhouden.

De manier waarop zij zo’n vraag vormgeeft is multidisciplinair:

Niet enkel in de vorm van een uitgesproken vraag -met hoge hoed geserveerd-. Ook -nog nat van de pen- dichterlijk verwoord. Maar net zo goed kun je haar werk tegenkomen als een driedimensionaal -tot de verbeelding sprekend- object.

“Conceptueel Makerschap” noemt de één het, “Ontwerper van kinderfeestjes voor volwassenen” is hoe een terugkerende opdrachtgever ‘t uitlegt als ie reclame voor haar maakt. Hoe groot of klein jouw vraag “Hoe kan dit (anders)?” ook is, je kunt hem bij Anarchien neerleggen als je hoopt iets verrassends terug te krijgen.